Termeni și condiții

Acesta este acordul de Termeni și condiții care guvernează utilizarea blogului/website-ului nostru. Prin accesarea sau interacționarea cu blogul/website-ul nostru, sunteți de acord să respectați acești termeni. Dacă nu sunteți de acord cu acești termeni, vă rugăm să nu utilizați blogul/website-ul nostru.

Termenii și condițiile pot fi modificați oricând și din orice motiv, cu notificare prealabilă pe blogul/website-ul nostru. Utilizarea continuată a blogului/website-ului nostru după publicarea modificărilor presupune acceptarea acestora.

Dacă aveți întrebări sau nelămuriri legate de Termenii și condițiile noastre, ne puteți contacta la adresa de e-mail [email protected].

Proprietate intelectuală

Recunoaștem și respectăm drepturile de proprietate intelectuală ale altora și ne așteptăm ca utilizatorii noștri să facă la fel. Noi suntem proprietarii exclusivi ai tuturor drepturilor de autor, mărci comerciale și alte drepturi de proprietate intelectuală asupra conținutului blogului/website-ului nostru. Acest conținut este protejat de legea din România privind dreptul de autor și drepturile conexe și de alte legi aplicabile la nivel național și internațional.

Nu acceptăm copierea, reproducerea sau utilizarea în alt mod ce încalcă drepturile de autor a conținutului nostru fără permisiunea noastră prealabilă și scrisă. Dacă doriți să folosiți conținutul nostru în orice scop, vă rugăm să ne contactați la adresa de e-mail [email protected] și să ne solicitați o permisiune de utilizare. Vom analiza cererea dvs. și vă vom răspunde în cel mai scurt timp posibil.

Dacă constatați că oricine încalcă drepturile noastre de proprietate intelectuală sau ale altor persoane sau entități pe blogul/website-ul nostru, vă rugăm să ne informați imediat la adresa de e-mail [email protected] și să ne furnizați dovezi suficiente pentru a susține afirmația dvs. Vom investiga situația și vom lua măsurile corespunzătoare pentru a înceta orice încălcare și a restabili respectarea drepturilor noastre.

Vă reamintim că suntem doar un furnizor de servicii al societății informaționale în sensul Legii nr. 365/2002 privind comerțul electronic și nu suntem responsabili pentru conținutul postat de utilizatori sau de terți pe blogul/website-ul nostru. Noi nu monitorizăm, nu verificăm, nu aprobăm sau nu garantăm acuratețea, legalitatea sau calitatea acestui conținut. Utilizatorii sunt singurii responsabili pentru conținutul pe care îl postează pe blogul/website-ul nostru și pentru respectarea drepturilor de proprietate intelectuală ale altora.

Comportamentul utilizatorilor

Ne dorim ca blogul/website-ul nostru să fie un spațiu deschis și prietenos, unde utilizatorii pot citi, învăța și împărtăși idei despre tehnologie și cultura nerd. Pentru a menține acest climat, vă rugăm să respectați următoarele reguli de comportament atunci când accesați sau interacționați cu blogul/website-ul nostru:

  • Nu postați comentarii ofensatoare, abuzive, ilegale sau false, care încalcă demnitatea, drepturile sau interesele altor persoane sau entități. Aceste comentarii pot constitui infracțiuni de calomnie, injurie, amenințare sau instigare la ură și discriminare, prevăzute de Codul penal al României.
  • Nu încercați să induceți în eroare, să manipulați sau să înșelați alți utilizatori sau pe noi prin furnizarea de informații false sau incomplete. Aceste acțiuni pot constitui infracțiuni de fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals sau înșelăciune informatică, prevăzute de Codul penal al României.
  • Nu transmiteți viruși, malware sau alte programe dăunătoare care pot afecta funcționarea blogului/website-ului nostru sau a echipamentelor terminale ale altor utilizatori. Aceste acțiuni pot constitui infracțiuni de distrugere informatică sau acces ilegal la un sistem informatic, prevăzute de Codul penal al României.
  • Nu încercați să accesați sau să modificați datele sau codul blogului/website-ului nostru fără autorizație sau să utilizați blogul/website-ul nostru în scopuri ilegale sau frauduloase. Aceste acțiuni pot constitui infracțiuni de modificare de date informatice sau transfer neautorizat de date informatice, prevăzute de Codul penal al României.
  • Nu încălcați drepturile de proprietate intelectuală ale noastre sau ale altor persoane sau entități prin copierea, reproducerea, distribuirea sau utilizarea neautorizată a conținutului blogului/website-ului nostru. Aceste acțiuni pot constitui infracțiuni de contrafacere a unei opere protejate prin dreptul de autor sau a unei mărci comerciale, prevăzute de Legea nr. 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe și Legea nr. 84/1998 privind mărcile și indicațiile geografice.

Vă reamintim că aceste reguli se aplică tuturor utilizatorilor blogului/website-ului nostru și că vă rezervăm dreptul de a șterge orice comentariu sau conținut care le încalcă și de a suspenda sau interzice accesul oricărui utilizator care nu le respectă. De asemenea, vă reamintim că sunteți singurii responsabili pentru conținutul pe care îl postați pe blogul/website-ul nostru și pentru respectarea legilor aplicabile în România privind comportamentul pe internet.

Modificarea sau încheierea Termenilor și condițiilor

Ne rezervăm dreptul de a modifica sau actualiza Termenii și condițiile noastre oricând, fără a vă notifica în prealabil. Orice modificare sau actualizare va intra în vigoare imediat după publicarea pe blogul/website-ul nostru. Vă rugăm să verificați periodic Termenii și condițiile noastre pentru a fi la curent cu eventualele schimbări. Continuarea utilizării blogului/website-ului nostru după orice modificare sau actualizare presupune acceptarea dvs. a acestora.

Putem încheia Termenii și condițiile noastre cu dvs. oricând, fără a vă notifica în prealabil, dacă încălcați oricare dintre prevederile acestora sau dacă încetăm să operăm blogul/website-ul nostru. În cazul încheierii Termenilor și condițiilor noastre cu dvs., nu veți mai avea dreptul de a accesa sau de a utiliza blogul/website-ul nostru sau serviciile noastre.

Dvs. puteți încheia Termenii și condițiile noastre cu noi oricând, fără a ne notifica în prealabil, dacă nu mai doriți să utilizați blogul/website-ul nostru sau serviciile noastre. În cazul încheierii Termenilor și condițiilor noastre cu noi, trebuie să încetați imediat să accesați sau să utilizați blogul/website-ul nostru sau serviciile noastre.

Încheierea Termenilor și condițiilor noastre cu dvs. sau cu noi nu afectează drepturile și obligațiile care au luat naștere înainte de data încheierii. De asemenea, nu afectează menținerea oricărei prevederi care este destinată să rămână în vigoare după încheierea Termenilor și condițiilor.

Acest document a fost ultima oară actualizat la data de 15 aprilie 2023.